lauantai 28. joulukuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Onko sinulla jokin uudenvuodenlupaus?
Mulla on lupaus, jonka uskallan pitää. Lupaan jatkaa blogiani ainakin elokuuhun asti ja lupaan että osoitemuutoksia ei enään tule. Voi olla että pidän tämän varsinaisen blogin ohella jotain muuta blogia (taideblogia). On ollut vähän ajatuksena sellainen, koska olen hyvin taiteellinen ihminen ja kovasti haluaisin jakaa jotain myös muille ihmisille. Tiedä sitä sitten että onnistuuko se. Ilmoitan siitä kyllä myöhemmin, jos innostun sellaistakin pitämään. Olis vaan tosi kivaa jos aikaa riittää. :) Tähän blogiin on tulossa tänä vuonna vielä yksi postaus vähän myöhemmin. Se on 53. blogikirjoitus tähän blogiin.
Mutta oikein hyvää loppuvuotta kaikille ja tehkää hyviä lupauksia!

-Toppo-

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Noniin vielä on aika laittaa mun Top1 laulu tähän mun blogiin. Se mun lempijoululaulu on Jeesuksen seimellä ja sitä kuuntelemalla tulee joulufiilis ja se joulun tuntu joka pitää sydämessä olla. Itku tuli kun tämä laulu soi ja lapsilla oli silmissään pilke, kun he availivat joulupukin tuomia paketteja.
Meinasi unohtua mutta onneksi joulua on vielä jäljellä. ;) Loppiaisenahan tämä vasta loppuu, vaikka ennen sitä onkin jo töitä ja koulua. Haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein hauskaa ja rentouttavaa joulun aikaa! Jatkan pian tätä bloggailua :D

-Toppo-

maanantai 23. joulukuuta 2013

Luukku 23

Yksi yö jäljellä siihen kauan odotettuun päivään, kun pukki jo ovella kolkuttaa. On päivä jo vaihtunut, kun tätä rupean kirjoittamaan. Pitäähän edes yksi luukku saada ajoissa valmiiksi ja onhan nyt aaton aatto. Joulusiivous tehty ja kuusi ylväänä tuvassa on mukava aloittaa tehdä muut joulujutut. En kuitenkaan voi käsittää miten hieno laulu on vielä laittamatta tänne. Toplistan vahvana kakkosena on "Ja neitsyt pikku poijuttansa". Aivan ihana laulu, jota jaksaa aina kuunnella.
Hyvää aaton aattoa kaikille tämän laulun myötä!

-Toppo-

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukut 20-22

Anteeksi tämä luukkujen myöhästyminen, mutta nyt niitä on ollut mahdottomampi tehdä kun kotona on joulusiivoukset ynnä muut meneillään. Täällä on kohta kaikki lumi sulanut ja sääennusteetkin lupailevat ainoastaan vesisateita. Kyllä tuo pistää harmittamaan...

Mutta nyt päätin laittaa kolmen luukun laulut nyt kerralla. Näitä nyt joskus jää avaamatta, mutta sille ei voi mitään ettei aina netti toimi tai on paljon muita juttuja. 20:na päivänä luukusta piti tulla Top 5 laulu, joka on "Betlehem". Aivan upea ja yks mun suosikkini joululauluista. (Tässä linkki http://www.youtube.com/watch?v=r8z_jn5Wg2o) Toplistallani 4. laulu on nimeltään "Toivon tähti". Myöskin todella ihana laulu joka saa (ainakin minun) silmät kiiltelemään kauniiden sanojen vuoksi.





Ja kolmas joululaulu on "Tähti tähdistä kirkkain". Rakastan tätä laulua myös tosi paljon.
Linkitin nuo edellämainitut laulut, koska tähän postaukseen tulee minun itse soittamani laulu "Rauhan kellot". Pahoittelen itsesoittamani videon huonoa laatua sekä sitä, ettei mulla ollut nuotteja siihen meidän asunnolla. Sähköpiano on tosiaan yksi joululahjoistani. Sain sen etukäteen koska ois ollu kova homma joulupukilla sen roudaamisessa. ;D Nauttikaa!

-Toppo-

torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19 + haaste

Noniin! Tämän päivän luukusta kuuluu ihana laulu. Se on Arkihuolesi kaikki heitä (Linkki vie youtubevideoon.)
Nyt on työjakso takana ja oli kyllä ihan huippua. Toki mulla ens jaksossakin on töitä mutta vähän vähemmän. Ensi jaksossa alkaa jo teoriat. Mutta mutta... mulle annettiin tällainen pieni haaste, joka on tullut vlogaajilta myös bloggaajien puolelle. Tässä haastekysymykset minun vastauksieni kera :)


1. Lempi jouluelokuva/elokuvat? -Ihan perus Joulutarina DVD:nä. Olen katsonut sen muutamana jouluna. 
2. Mitkä ovat sinun mielestäsi joulun värit? -Vihree ja punanen. Hopea ja valkoinen väri kuuluvat myös jouluun.
3. Tykkäätkö hengailla yöpuvussa koko joulun? -En tod. :D Laitan varmaan farkut jalkaan ja kauluspaidan päälle.
4. Jos saisit ostaa vain 1 ihmiselle lahjan, kuka tämä henkilö olisi? -Hän olisi mun paras kaverini tietenkin. 
5. Oletko koskaan rakentanut piparitaloa? Olen kolme vuotta sitten koulussa kotitaloustunnilla
6. Onko sinulla joulutoiveita/lahjatoiveita? -On joo, haluaisin oman soittimen. mieluiten sähköpianon :)
7. Joulun lempi tuoksu? -Se kinkun tuoksu aattoaamuna, joka leijailee koko talossa.
8. Lempiruoka/herkku jouluna? -Lanttulaatikko kinkun kera. Joulutortut ja piparit ovat myös hyviä.

Okei tässä tämä haaste ja haluan että myös muut bloggaajat jotka tätä mun blogia lukevat, niin tekisivät tämän myös. Hyvää joululomaa kaikille joilla sellainen on!

-Toppo-

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18

Enään 6 yötä jouluaattoon. Päivät kulunu ihan seminopeesti ja outoa ku aika menee siivillä. Perjantaina kotia kohti ja aloittamaan joulun viettoa. Mulla on tosi hyvä fiilis, jota ajattelin vielä vähän nostaa tämän päiväisen luukun laululla. Se on Joel Hallikaisen Joulurauhaa niminen laulu. Toivon että tykkäätte. Tää on oikeesti mun listalla ihan ekojen joukossa, mutta nyt tuon pienen jutun takia joudun soittamaan sen jo nyt. Sitä kuunnellessa tulee kyynelet silmiini ja oikeasti mä en osaa laulaa sitä itkemättä, kun väkisinkin ajattelee niitä kauniita ja ihania sanoja.  Viimeiset laulut tulevat kaikki samassa luukussa jos en kerkeä laittaa niitä erikseen tänne.
-Toppo-

tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku 17

Tätä luukkua ei ole kiireen kanssa pitänyt sitten väsätä. Ajattelin tehdä tämän nyt ihan rauhassa ettei säätöjä satu. Anteeksi vielä se eilinen. Tänään luukusta tupsahtaa laulu nimeltään Tuikkikaa oi jouluntähtöset. Se tuli mulle tärkeäksi tuossa pari vuotta sitten kun se oli jotenkin niin kaunis. Laulettiin sitä kuorossa ja siitä se sitten lähti, että piti saada koko ajan kuulla sitä. Tästä se pian alkaa minunkin joulun ja loman aika. Vain kaksi päivää töitä jäljellä.:)

-Toppo-

maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16

Enään kolme työpäivää jäljellä!
Ihan ihme touhua tämä joulun tuleminen, kun  työpäivätkin käyvät vähiin. Torstaina on aika aloittaa loma. Ihan huikee juttu! Tänään luukun takaa piti tulla paras joululaulu mun lapsuudesta, mutta laitan sen vasta myöhemmin, kunhan pääsen kotiin äänittämään sen. Sitä on mukava kuunnella ja tänään se kuului kaupassa. :) ihan outoa. Ei se ois mulle muuten mieleen tullutkaan.
Satuin vaan huomaamaan että olin laittanut yhden joululaulun siihen Toplistaan kaksi kertaa, niin ajattelin ottaa jonkun muun mukaan ja se on ehdottomasti tuo jonka tänäänkin kuulin. Mutta sen sijaan joudun soittamaan Toplistani 8:nnen laulun joka on "Ja neitsyt pikkupoijuttansa".
Pahoittelen tätä säätöpostausta. Ei enää tällaista.

-Toppo-

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15

Tänään on vuorossa laulu, joka on minun Toplistallani 10. Laulun nimi on "En etsi valtaa loistoa"". Muistan tästä laulusta sen, että se on jotenkin joka jouluna laulettu aina kauneimmissa joululauluissa kirkossa tms. Mutta kun se laulettiin, niin mulle alko nousta semmoinen juhlafiilis jollain tavalla. Osasin alkaa valmistautumaan jouluun. Ja kun tänä vuonna en sitä missään pääse laulamaan kirkkoon, niin ajattelin että se on hyvä laittaa tähän väliin. Enää 9 yötä jouluun! :)

-Toppo-

perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 14


Se on jo joulukuun 14 päivä ja kymmenen yötä enään jouluun. Jo pari viikkoa vierähtänyt siitä kun aloitin tämän joulukalenterin. Hui! Aika on mennyt nopeasti, mutta vielä on monta päivää ja laulua tulematta. Tänään tulee mun suosikkilauluni ala-asteelta. Se on "Varpunen jouluaamuna".Tykkäsin laulaa tätä koulussa paljon ja koko luokan kanssa. En tiedä miksi, mutta jostain syystä vanhempana tulee vähän haikea mieli tästä laulusta.

-Toppo-

Luukku 13

Hyvää epäonnenpäivää!

Tänään luukusta tulee laulu "Heinillä härkien". Se on kyllä tosi ihana laulu. Myös paljon laulettu ja soitettu minunkin lapsuudessani. Mukavaa joulunodotusta kaikille!

-Toppo-

torstai 12. joulukuuta 2013

Luukut 11 ja 12

Heipparallaa taas!



Mun piti nyt yhdistää pari muutakin luukkua koska en yksinkertaisesti kerennyt aukaisemaan eilistä luukkua. Mutta asia on nyt korjattu. Tässä tulee kaksi mun ihan supersuosikkia, joita jo lapsuudessani tykkäsin kuunnella. Ja huom!! Just näitä versioita kyseisistä lauluista. Eli "Sinivuorten yö" ja "Tonttujen jouluyö" ovat laulujen nimet. Jälkimmäinen on tuttu siitä että sitä oli aina kiva leikkiä ja laulaa mukana. Molempia piti kuunnella aina monta kertaa. :) Nauttikaa näistä viimeisistä iloisemmista lauluista. Huomenna siirrytään jo hartaampiin lauluihin.

-Toppo-

tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku 10

Enään 14 päivää jouluun! Siistiä!
Tänään jaan taas yhden mun lempparijoululauluista teille kaikille. Sitä on aina kiva laulaa ja soittaa sekä kuunnella. Laulun nimi on "Tonttu". Olen jo monena päivänä liikuttunut siitä ajatuksesta, kun joku haluaa antaa lapselleen tai kaverilleen lahjan. Joskus tuntuu siltä, että on huono kaveri toiselle, koska ei muista edes jouluna häntä mitenkään. Yritän parantaa tätä asiaa tulevana jouluna ja yritän myös jotenkin onnistua siinä. Siis hyvän mielen antamisessa. Onko pelkästään jo vähän huolimattomasti kääräisty paketti sellainen? Nyt tulee tässä tämä tän päiväinen joululaulu. Tosin vähän myöhässä :)

-Toppo-

maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukut 8 ja 9


Tervehdys!

Nyt joutuu laittaa nämä sunnuntain ja maanantain laulut yhtä aikaa, koska eilen en kerennyt laittamaan sitä luukkua. Luukun 8 laulu on nimeltään "Taivas sylissäni" ja 9 on "Sylvian joululaulu". Nämä laulut ovat kauniita ja molemmista tulee tosi hyvä mieli kun ne kuuluu. "Taivas sylissäni" laulusta löytyi huono versio mutta en löytänyt paremaa. Siitä en tykkää Katri Helenan laulamana. Mutta osaa tämäkin laulaa epävireisesti :/ .
Okei, en tiedä olenko liian ankara mutta lupaan laittaa jostain laulusta oman versioni. En tosin laula mutta soitan.

-Toppo-

lauantai 7. joulukuuta 2013

Luukku 7

Joulun odotus sen kuin kiihtyy...
Nyt paljastan seuraavan laulun. Se on Enkelikello. Laulu esitettiin jossain joulujuhlassa ja se on minusta tosi kaunis. Tähänkään lauluun mulla ei muistoja ole, mutta kaunis se on. Okei, onhan se vähän remputuskappale mutta toivon että pidätte.

-Toppo-

perjantai 6. joulukuuta 2013

Luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Tänään tulee kuluneeksi 96 vuotta Suomen itsenäistymisestä.
Olen nyt kotona maalla ja täällä on enemmän lunta kuin siellä kaupungissa. Outoa että päivät menee nopeasti, mutta se on oikeastaan vain hyvä. Ja ihan vain sen takia että joulu on ihan kohta. Meillä on jo jouluvalot laitettu. Joulusiivot tehdään varmaan sitten lähempänä joulua. Me leivottiin ensimmäiset piparit ja tortut kämppiksen kans ja kuuntelin joululauluja ja vaikka mitä. Tästä se joulufiilis nousee.
Tämän päivän luukusta kuuluu laulu Jouluihme (<--- Linkki!!!) Rattoisaa itsenäisyyspäivää kaikille!

-Toppo-

torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5

Joulukalenteri on lähtenyt kivasti käyntiin ja luukkuja on vielä monta jäljellä. Toivon, ettei tämä ala kyllästyttää kun joka ikinen päivä tulee samantyyppinen luukku. Nooh.... En keksinyt muutakaan. Ainakin mulle tää on kivaa laittaa rakkaat joululaulut järjestykseen ja sillä tavalla odotella joulua. Tänään on vuorossa vähän rauhallisempi lasten joululaulu. Tämä on minusta myös tosi rakas ja ihana laulu. Nyt on tosi aikainen aamu, niin aika hyvin sopii laittaa tämä "Jouluaamuna" sitten soimaan. Tänään lähden viikonlopuksi maalle, joten voi olla että bloggaan seuraavat luukut jo aikaisemmin, kun olen kotona.

-Toppo-

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4 ja vähän kuulumisia

Hei!
Tänään on aika paljastaa seuraava laulu. Laulu on varmasti suurimmalle osalle tuttu, koska minäkin opin tämän laulun ensimmäisenä näistä tutuimmista joululauluista. No sehän on tietysti "Joulupuu on rakennettu". Laulu oli minulle tosi tärkeä jo pienenä ja aina kun sen laulun kuulin, tiesin heti että kohta tulee joulupukki. :) Laulu tuo mieleeni monia muistoja menneistä jouluista sekä joulujen odotuksista. Pienempänä kuunneltiin aina kasetilta tätä laulua ja tämä piti saada kelata aina uudelleen alkuun.

Vähän kuulumisia tähän väliin. Mun elämässä on kääntynyt uusi sivu nyt syksyllä muuton myötä ja tietynlaiset askareet ovat muodostuneet päivittäisiksi ja viikoittaisiksi. Tosi lepposta on asua vuokralla, vaikka välillä tuntuu siltä, että "voi kun on raskasta tämä elämä". Siihen tuntemukseen löytyy onneksi aina sopivia apukeinoja ja tänään se apukeino on tuo "Joulupuu on rakennettu".
Mukavaa joulunodotusaikaa kaikille tämän laulun myötä.

-Toppo-

tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3

Hei vaan kaikki blogin kalenteria seuraavat!
Maa on todella kaunis tänään ja puut ovat kivasti lumen peitossa. Tämäkään ei ole mun ihan lemppareita, mutta tää on tosi kiva laulaa joulujuhlassa tai jp-kirkossa (jp=jumalanpalvelus) aina viimesimpänä kun se oikeen kivasti kajahtaa siellä. :) Nauttikaa ja kommentoikaa mistä joululauluista te pidätte.

-Toppo-

maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2

Tämän päivän luukusta paljastui seuraavanlainen joululaulu. Seuraavat luukut ilmestyvät aina iltaisin koska en kerkeä laittaa niitä tänne aiemmin. Tämä laulu oli yksi ensimmäisistä joululauluista mitä pienenä laulettiin ja kuunneltiin paljon. Sitä on aina niin mukava laulaa ja juurikin tätä versiota olen kuunnellut lapsuudessani eniten.

-Toppo-

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1

Hei!
Tämä on joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tein tästä ensimmäisestä vähän yksinkertaisemman, jotta pysytte vähän kärryillä mun joulukalenterissa. Täältä paljastuu päivän joululaulu. Enään 23 yötä jouluun. Muistakaahan olla kilttejä, jotta jouluna saatte paketteja. ;)

-Toppo-