keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksy on tullut kaupunkiin

Hyvää syksyn alkua kaikille!
Tällä viikolla on alkanut ilmat kylmenemään, eikä ole kovin paljon aikaa niistä keleistä, kun iltapäivälläkin oli lämmintä 10-15 astetta. Nyt lämpömittari näyttää melkein 10 astetta vähemmän kuin viime viikolla. Liian kylmä! Ei tohdi edes ulos lähteä kun siellä on noin kylmä. On meillä sisälläkin kylmä, koska ikkunat eivät pidä kaikkea kylmää ilmaa ulkona ja lämpö menee ihan harakoille. (kun patteritkaan eivät kerkeä lämmittää niin paljon sisäilmaa.)
Syksyn huomaa täällä monesta muustakin asiasta. Lehdet ovat jotenkin kummallisesti muuttuneet keltaisiksi ja punaisiksi. Tai jopa ruskeiksi. Miten siellä onkaan nyt niin kaunista :) Kivaa! Ajattelin laittaa jonkun kuvan tähän syksystä, mutta kerkesin olla tyhmä ja poistaa kaikki itse tekemäni ja laittamani tiedostot jotenka kuvia en nyt voi laittaa. No okei, poistelin niitä vanhimpia itse ihan huvikseni :D Kun oli tylsää ja kone täynnä kuvia niin pitää vähän tehdä uusille tilaa :) Joo ei mul muuta. Nauttikaa syksystä!

-Toppo-

torstai 19. syyskuuta 2013

Valokuvaaminen harrastuksena

Hyvät ihmiset!
Tänään kirjoitan pitkästä aikaa jostain muusta kuin tylsistä päivistäni.
Olen jo kauan aikaa harrastanut valokuvaamista ja se on mulle hyvin rakasta puuhaa. Aloitin valokuvaamisen noin puolitoista vuotta sitten, kun sain ensimmäisen oman kameran. Valokuvaan ihan perus digikameralla (olympus) ja suurin osa ottamistani kuvista on makrokuvia. Ajatus valokuvaamisesta tuli vähän myöhemmin, kun löysin kameran kätköistä erilaisia toimintoja, joita aloin innokkaasti kokeilemaan. Makrotoiminto on tosi näppärä pienten yksityiskohtien kuvaamiseen esim. ötökät, sadepisarat jne. Kuvaan kameraan muutamana päivänä yleensä ja sitten siirtelen niitä tietokoneelle. Mielestäni tämä on hyvin näppärää ja mukavaa ja kaiken lisäksi on kiva jakaa jotain muillekin. Lisäksi tämä harrastus on tosi monipuolista, koska samalla tulee monesti liikuttua paljon ja eri vuorokauden aikoihin. Säiden vaihtelu tuo myös oman mielenkiintonsa kuvien ottamiseen.
Lähden kuvaamaan aina, kun siltä tuntuu ja eniten tykkään kuvata metsässä ja luonnossa muutenkin kaikenlaista. Talvella on tosi vaikeaa lähteä ottamaan kuvia, mutta joka kerta kuvia vain tulee näpsittyä, kun kamera on mukana :) Kameran kanssa tulee rento olo ja se piristää mieltä, kun voi katsella ihan rauhassa maailmaa eikä ole mihinkään kiire. Otettuja kuvia on myöhemmin mukava katsella vielä tietokoneelta ja samalla voi laittaa taustalle musiikkia.
Haluan liittää tähän muutamia kuvia, joita tuli otettua viikonloppuna, kun kävin vähän kävelemässä Laajavuoren luontopolulla. Aivan lopuksi haluan sanoa, että kannattaa kokeilla valokuvaamista. Se on tosi monipuolista juuri sen takia, että kuvaa eri vuorokauden aikoihin ja erilaisilla keleillä eri toiminnoilla.








tiistai 17. syyskuuta 2013

Uusi viikko pyörähti käyntiin :)

Ajattelinpa laittaa tänne jotain näin illan ratoksi. Tosi kivaa kun syksy tulee ja saa poltella kynttilöitä ja käydä pimeällä ulkona. Olen aina tykännyt tosi paljon olla ulkona myöhään syksyllä, kun on pimeää. Eilen kävin mm. ottamassa kuvia pimeässä metsässä enkä meinannut osata enää pois sieltä. :) Oli vähän karmeeta ku jalat vaan menee mäkeä alas ja ei nää mitään muuta ku pimeetä ja sit yhtäkkii vielä liukastuu ku oli satanu vettä. Kuvat tulevat tänne blogin puolelle taas myöhässä.

Tänään oli ihan kiva koulupäivä ja ensimmäinen isompi koe. Voi olla että viikonloppuna ei tällä viikolla sitten tule mitään tänne blogin puolelle ni sen takia tulee näin pitkin tätä viikkoa sitten postauksia. Perjantaina lähtö reissuun on varmaan jo aika aikasin, enkä kerkeä mitenkään lyhyessä ajassa tehä mitään pikapäivityksiäkään ku pitää pakata ja semmosta. Mutta ei siitä matkasta sen enempää.
Kaupunkielämä on mukavaa eikä tässä mitään valittamista ole. Seuraavat postaukset kuitenkin ihan asiaa, koska te ette jaksa lukee näitä mun tyhjänpäiväsiä päivityksiä mun tylsästä elämästä ni tulee sitte vähän eksaktimpaa jatkossa. Se on moro!

-Toppo-

lauantai 14. syyskuuta 2013

Pakko kirjoittaa jotain

Hei vain kaikki!
Mulla on vähän kiirettä pidellyt ja pitää vähän enemmänkin. Kokeet lähestyvät ja ensi viikolla on jo ensimmäinen isompi koe englannista. Aivan huikeaa on elämä isommassa "maailmassa". Täällä voi lähteä ulos ja aina löytyy joku hieno uusi paikka. Sen takia tulee kuvailtuakin paljon enemmän ja jotain niistä tulee kai joskus tännekin. Olen löytänyt uusia ystäviä täältä ja on keksitty kaikkea kivaa tekemistä yhdessä. Sen takia blogi meinaa aina vain jäädä syrjempään. Onneksi viikonloppuisin riittää aikaa vaikka tähänkin puuhaan.
Seuraavaksi viikon tapahtumista, huomatkaa, että viikolla on ollut tosi tylsää.

  • Oli koulukuvaus 
  • Kävin satamassa, shoppailemassa, kuvaamassa ja pyöräilemässä
  • Saatiin sanakokeet takas ja sain parhaan arvosanan 4:stä ja toiseksi parhaan 1:stä kokeesta.
Lisäksi koulussa oli joka päivä hyvää ruokaa ja opiskelu tuntui mukavalta. Ensi viikosta en osaa sanoa minkälainen viikko on edessä, mutta olen hyvin iloinen koska säät ovat lämpimät vielä pitkän aikaa. 
Nyt alan lukemaan ensi viikon kokeeseen, että saan englannistakin hyvän arvosanan toikkariin :)

-Toppo-

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kesä jatkuu aina vaan

Huomenta! Tänään ajattelin taas pitkästä aikaa kirjoitella tänne jotain, kun mulla on nyt hyvä fiilis enkä oikein tiedä mitä tänään teen. Mun viikko on mennyt nopeasti ja on ollut tosi kivaa. Eilen käytiin kävelemässä luonnossa vähän tuossa lähellä. Käveltiin yhen metsän läpi Laajavuoreen. Sieltä on muuten tosi upeat maisemat, jos jaksaa kiivetä ihan ylös asti. Käytiin me rannallakin ja molemmista paikoista on kuvia. Kerrankin onnistui ja pakko saada jotain kivaa tänne ihan vaihtelun vuoksi. Mäntykuvan otin vähän aikaa sitten meidän parvekkeelta. Täälä on vielä kunnon kesä eikä sateista ole tietoakaan. Meen kohta tässä laittamaan vähän aamupalaa ja jossain vaiheessa varmaan käydään kaupassa. Mukavaa päivänjatkoa vain kaikille!

-Toppo-







tiistai 3. syyskuuta 2013

5 asiaa kaupungin positiivisista asioista

Tässä vielä mielipiteeni kaupungin paremmista jutuista.
Hienot/upeat paikat: Esimerkiksi Laajavuori, Köhniön ranta ja Kuokkalan silta.
Hyvät palvelut: Jyväskylässä saa nopeasti ja helposti asiat kuntoon ja kaupoissa on mukavampaa asioida kuin pienemmillä paikkakunnilla.
Puut jalkakäytävän molemmin puolin: Lisäävät viihtyisyyttä ja katujen komeutta ja varsinkin juuri nyt syksyllä ruska-aikaan on kaikkein hienointa. Tykkään myös kapeista kaduista ja tiheään rakennetuista taloista.
Hyvät kulkuyhteydet: Ainakin meidän asunnolta on joka paikkan hyvät ja lyhyet reitit, ja kotiinkin on mahdollista mennä viikonloppuna, jos vaan maksaa lipun.
Mukavat naapurit: Meidän naapurit ovat kivoja eikä heistä ole ollut ainakaan vielä mitään isompia haittoja. Jotain ihan pientä oven kolinaa, mutta en laske niitä tähän :) Se on ihan luonnollista, että rappukäytävässä ovet paukkuvat.

5 asiaa kaupungin inhottavuuksista

Ajattelin tehdä ensimmäisen blogikirjoituksen, jossa on oikeasti jonkinlaista sisältöä. Olen törmännyt monenlaisiin inhokkeihin kaupungissa (syksyllä) Jyväskylässä inhokkeja on aika vähän, mutta on joitakin asioita, joita jään miettimään. Muutama pointti inhokeistani:
Koirantaluttajat, En tykkää yhtään, koska pelkään koiria jossain määrin ja on tosi ällöttävää kun koirat tekevät jätöksensä jopa keskelle katua. Välillä on ihan huvittavaakin jos ihmisellä on neljä tai viisi pientä koiraa talutushihnoissa.
Törttöilijät: Tarkoitan tällä autoilijoita, jotka ovat kääntymässä vasemmalle ja joiden pitäisi odotella liikennevaloissa pidempään eikä mennä ennen jalankulkijoita. Syntyy helposti vaaratilanteita!!!
Kärpäset asunnossa: Meidän asunnossa on tämä haitta, ja kärpäset pääsevät tosi helposti huoneisiin huonosti kiinnitettyjen verkkojen takia. Yöllä on melu- ja kutitushaittoja :/
Motarit ja kovaääniset autot: Illalla meidän lähellä olevassa risteyksessä, josta tulee asuntoon lähinnä äänihaittoja. Mopoja ei pitäisi viritellä eikä keskellä yötä ole hyvä ajella kierrokset korkealla. Kerran jopa ikkunat heiluivat kun joku ajeli kovemmilla kierroksilla.
Roskat ja lasinsirut: Tämä on inhottavin ongelma täällä johon olen törmännyt monia kertoja. Roskat pilaavat katujen siisteyden ja puhtauden ja tulee epämukava olo. Lasinsirujen takia pyörästäni puhkesi rengas.
Laitan vielä toisen kirjoituksen tähän heti perään kaupungin mukavuuksista, ettei teidän tarvitse ajatella etten yhtään tykkää olla täällä. Tämä on vain minun mielipiteeni ja toivon, ettette ota näitä ihan tosissaan.




maanantai 2. syyskuuta 2013

Päivän piristys syyskuun kunniaksi

Ajattelin tehdä teille pienen yllärin ja päätin julkaista sen tänne. Tämä siis ihan vain kuukauden vaihtumisen vuoksi ja myös siksi, kun tätä uutta blogiani on katseltu jo sata kertaa. Kiitos siitä! Eli se on itsetekemäni ja suunnittelemani kuvavideo. Kuvat on otettu Jyväskylästä ja Keski-Pohjanmaalta. Musiikki taustalla on lempparikappaleeni Faure ja sen säveltäjä on Gabriel Pavane. Toivon, että katsojamäärät lisääntyisivät etten pidä tätä ihan turhaan. Eli aina kun uutta ja jännää ilmestyy, niin olen ajatellut vain katsojiani ja toiveita saa esittää kommentoimalla blogitekstiin. Tämä oli yksi suurista tavoitteistani ja halusin toteuttaa sen, koska tykkään olla luonnossa ja rauhoittua siellä. Rentoutuminen on myös osa sitä, mistä pidän ja sen takia valitsin ihan lempikappaleeni. Videoon pääset klikkaamalla hyperlinkkiä. Ei haittaa vaikka et pitäisikään tästä yllätyksestä. Joka viikko jouluun asti tulee jotain ja joskus voin jaksaa värkätä jopa vähän enemmänkin.
Kiitos vielä kerran kaikille ja tervetuloa myös te uudet katsojat, jotka satuitte tänne tulemaan!
Hyvää syksyä kaikille!

Linkkiin pääsee punaisella merkitystä hyperlinkistä!!!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuu = syksyn alku

Hei vain kaikki ja hyvää syyskuun ensimmäistä päivää!
Viikonloppu sujui hienosti ja oli tosi kivaa. Oli niin outoa mennä takaisin kotiin, kun oli tottunut jo kaupungin elämään ja opiskelurutiineihin. Mukava ja aurinkoinen viikonloppu toi vaihtelua arkeeni ja oli kiva nähdä että kotonakin menee hyvin. Kävin aamulla ottamassa kuvia, mutta en kerkeä laittaa niitä tänne vielä, joten laitan kerralla sitten vähän jotain isompaa juttua.
Seuraavat blogikirjoitukset yritän tehdä kunnon aiheesta, koska tämä on ollut pelkkää minun elämääni eikä sellaista kukaan jaksa koko ajan lukea. Kiitos kuitenkin niille jotka tätä lukevat! Teistä on suuri hyöty blogilleni ja te motivoitte minua jatkamaan pelkästään sillä että käväisette täällä.
Olen vasta saapunut asunnolleni, joten nyt vain tällainen pikapäivitys :)

-Toppo-