torstai 19. syyskuuta 2013

Valokuvaaminen harrastuksena

Hyvät ihmiset!
Tänään kirjoitan pitkästä aikaa jostain muusta kuin tylsistä päivistäni.
Olen jo kauan aikaa harrastanut valokuvaamista ja se on mulle hyvin rakasta puuhaa. Aloitin valokuvaamisen noin puolitoista vuotta sitten, kun sain ensimmäisen oman kameran. Valokuvaan ihan perus digikameralla (olympus) ja suurin osa ottamistani kuvista on makrokuvia. Ajatus valokuvaamisesta tuli vähän myöhemmin, kun löysin kameran kätköistä erilaisia toimintoja, joita aloin innokkaasti kokeilemaan. Makrotoiminto on tosi näppärä pienten yksityiskohtien kuvaamiseen esim. ötökät, sadepisarat jne. Kuvaan kameraan muutamana päivänä yleensä ja sitten siirtelen niitä tietokoneelle. Mielestäni tämä on hyvin näppärää ja mukavaa ja kaiken lisäksi on kiva jakaa jotain muillekin. Lisäksi tämä harrastus on tosi monipuolista, koska samalla tulee monesti liikuttua paljon ja eri vuorokauden aikoihin. Säiden vaihtelu tuo myös oman mielenkiintonsa kuvien ottamiseen.
Lähden kuvaamaan aina, kun siltä tuntuu ja eniten tykkään kuvata metsässä ja luonnossa muutenkin kaikenlaista. Talvella on tosi vaikeaa lähteä ottamaan kuvia, mutta joka kerta kuvia vain tulee näpsittyä, kun kamera on mukana :) Kameran kanssa tulee rento olo ja se piristää mieltä, kun voi katsella ihan rauhassa maailmaa eikä ole mihinkään kiire. Otettuja kuvia on myöhemmin mukava katsella vielä tietokoneelta ja samalla voi laittaa taustalle musiikkia.
Haluan liittää tähän muutamia kuvia, joita tuli otettua viikonloppuna, kun kävin vähän kävelemässä Laajavuoren luontopolulla. Aivan lopuksi haluan sanoa, että kannattaa kokeilla valokuvaamista. Se on tosi monipuolista juuri sen takia, että kuvaa eri vuorokauden aikoihin ja erilaisilla keleillä eri toiminnoilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti