keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pimeää aikaa...

Hei taas!
Ihan aluksi laita kuvavideo pyörimään taustalle...

Mukava päivä takana, mutta olen tosi väsynyt, vaikka koulupäivä loppui jo kahdelta. Syy väsymykseeni on se, että jouduin käymään kaupassa pyörällä n. 2 km:n päässä. Välillä oli tosi jyrkkä ylämäki ja sit pari alamäkee. Mutta tällä kertaa olin fiksumpi ja laitoin ostokseni reppuun, ni ei tarvi koko ajan vahtia ettei pussi mene pyörän puolien väliin.
Tosi kivaa kun pääsee työpaikkaharjoitteluun jo puolentoista viikon päästä. Aika menee tosi nopeasti, mutta ei haittaa. Odotan sitä innolla, että pääsee harjoittelemaan asioita ihan käytännössä.
Ajattelin kuitenkin tehdä nyt sen syyslomavideon, koska aikaa ei tarvinnut säästellä ja äkkiä mä saan tehtyy jonku ihan pienenkin jutun. No tässä se nyt on....upotettuna, ni teidän ei tarvitse hypätä käymään tuben ihmeellisessä maailmassa, vaan voitte hyvin katsella sen tässäkin. :)
Mukavaa loppuviikkoa ja mukavaa syksyn aikaa kaikille!

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kellot kääntyivät ... vai kääntyivätkö?

En ole kerennyt tekemään sitä syyslomavidii, joka piti tehä, mut mulla on ollut paljon muuta nyt. Opiskelu toi omat paineet heti syysloman jälkeen ja nyt on kauhee stressi päällä. Pitää pakertaa projektia ja lukea kokeisiin jne. En kerkeä käydä joka päivä tänne päivittelemässä mitä mulle kuuluu.
Mutta, kuitenkin. Mua on tänään huvittanut tuo, kun kaikki puhuu että kelloja käännetään ja jotenki alan aina nauramaan sille, kuinka huvittavalta se kuulostaakin. :D Mutta ei pidä ottaa kaikkea niin kirjaimellisesti. Viime yönä kellojen aikoja siis siirrettiin tunnilla taaksepäin, ja pimeys tulee vähän aiemmin kuin normaalisti. Ihan huikeeta kun alkaa ns. "pimeä aika". Kun syyspäivän tasaus meni, niin kaikki asiat jotenkin kääntyivät elämässäni ihan päälaelleen. Mistä ihmeestä se johtuu? kaikki paine ja stressi purkautuivat ja melkein olin jo säntäilemässä paikasta toiseen itku kurkussa. Se oli ihan kamalaa... Aika tuo omat murheet elämään, ainakin minun kohdallani.
Mutta, nyt menen nukkumaan, jotta jaksan aamulla ylös. Onhan nukahtamisen aikakin siirtynyt nyt, kun kelloja "käännettiin". Hyvää tulevaa viikkoa!

-Toppo-

torstai 24. lokakuuta 2013

Topon kuulumiset

Kohta on jo marraskuu! :o

Kyllä, aika on rientänyt taas viime kerrasta, kun tänne kirjoittelin. Ja ilmat vain kylmenevät.
Tänne Jyväskylään kuuluu tosi hyvää. Nyt tuntuu siltä, että asiat järjestyvät koko ajan paremmin. Ei ole montaa huolenaihetta enään jäljellä, kun tätä jaksoa on pari viikkoa jäljellä. Ihan mahtavaa! Sen jälkeen menen työssäoppimaan (toppiin). Tänään sain toppipaikan ja pääsin läheiseen markettiin. Ihan kiva juttu, että saan tarvittavat näytöt tehtyä.
Joulun jälkeen minulla on tosi helppo jakso tiedossa. Ja käyn ehkä silloinkin parina päivänä viikossa työssäoppimassa.
Ensilumet sulivat jo pois kun tuli melkein 10 astetta lämmintä. Kiva kun ei tartte olla koko ajan ihan kylmissään. Mutta nyt tietää jo jotain kuinka kylmä voi talvella olla. Oon jaksanu nyt syksyllä tehä kaikki paremmin ja kerkeen kirjoittaa blogiinkin välillä jotain. Nyt menen syömään ja sen jälkeen urakka jatkuu!
Hyvää päivänjatkoa ja loppuviikkoa kakille!

-Toppo-

maanantai 21. lokakuuta 2013

Viikonlopusta

Happy Say Hey Day!Syysloma meni kokonaisuudessaan ihan hyvin ja nyt pitää jaksaa mennä taas koulun penkille. Mukavaa ja helppoa tämä ei ihan ole, mutta kyllä elämä taas luistaa kun jaksaa luottaa siihen että kyllä minä pärjään. Viikonloppuna ei tapahtunut juuri kummempia niin en tehnyt lauantaista ja sunnuntaista erikseen blogitekstiä, vaan ajattelin kertoa niistä yhdessä vähän lyhykäisyydessään.
Eli saavuin asunnolle lauantai-iltana ja olin koko ajan yksin täällä ja rentouduin vaan. Laitoin musiikkia soimaan ja polttelin tuikkuja ikkunalla. Se ilta oli loistava, vaikka vietin sen kaikessa yksinäisyydessäni. Eilen en tehnyt juuri mitään, koska olin koko päivän oikeestaan yksin. Kaveri tuli vasta illalla takaisin ja se ilta meni osaksi koneella ja osaksi sitten tehtäviä tehdessä. Ei tuu mitään ku koneessa ei ole word-ohjelmaa. Tietääkö kukaan saako sitä suomalaista versiota mistään ilmaseks? Ois niin kiva ku jostain sais.
Ei mulla muuta. Oikein kivaa viikkoa kaikille!

-Toppo-

lauantai 19. lokakuuta 2013

Perjantain juttuja

Syysloma alkaa olla lopuillaan ja lomani täällä kotopuolessa myös. Mutta kerkeän laittaa vielä tänään ja huomenna täällä näitä juttuja, kunnes lähden Jyväskylään takaisin. Eli kukaan ei vissiin jaksanu edes arvata mikä se eläin siinä kuvassa on. Yllätys yllätys! Mutta lepakko se kuitenkin on. Oli tosi outoa nähdä sellainen keskellä kirkasta päivää puun sisällä.
Okei, eilen kävimme mummulassa ja oli tosi kivaa pitkästä aikaa. Oikeestaan muuta ei sitten eilen tapahtunu, ku oltiin sielä aamupäivästä iltaan asti. Siellä mummulan reissulla siis.
Nyt oon yrittäny etsiä paljon uusia aiheita ja vähän jotain speciaalia on tulossakin marraskuussa. Mun luovuus on joskus sitä että pakko ettiä vaan jotain ja yks kaks ideoita vaan satelee ja ei osaa enää päättää että millon laittaa mitäkin. :) Joskus näinkin päin. Mutta mä alan jo pakkailemaan laukkua, ni kaikki ei jää huomiselle.
Huomiseen siis!

-Toppo-

perjantai 18. lokakuuta 2013

Torstai, kiva päivä

Hei, kirjoitan tämän tänään torstaina etten unohda mitä tänään on oikein tapahtunut. No ensinnäkin lähettiin hakemaan puita ja pääsin ajamaan ekaa kertaa traktoria oikein maantielle. Ajoin joskus vähän matkaa serkkujen pihalla sillon ko mulla ei vielä ollut korttia. Mutta nyt takas asiaan.
Käytiin hakemassa traktorin peräkärryn verran puita ja ne täyttivät puoliksi meidän puuliiterin. Ihan huikeeta, että saavat kotona lämmittää tupaa talvipakkasilla. Meillä Jyväskylässä kun on vain ne lämpöpatterit joilla pärjätä.
Tänään tapahtu myös jotain outoa. Ku olin ottamassa kasasta isoa puuta (joka ois sitten pilkottu) ni näin jotain eriskummallista siinä. Voin laittaa siitä kuvia tähän ni saatte arvailla että mikä se on. Mä säikähin ku se möykky piti semmosta pientä vikinää :D Sit ku sirkkeli huusi ni se vikinä kuulu siitä vierestä koko ajan. Vein sen lopulta vähän kauemmaksi etten kuule sitä. :) Se oli kuitenki aika söpö. Mun mielestä oli niin kiva kattoo ku se kömpi ihan lopuks sinne puukasaan takaisin nukkumaan. Arvailkaa kommenteilla tonne alas ni kerron sit huomenna et arvasko kukaan oikein. :)

Eipä täällä sen kummempia. Ihan sairaan kiva päivä takana ja väsyttää. Lunta sataa tosi sakeasti. Yritän saada kuvia vähän enemmän tähän blogiin.
Kommentoikaa ja arvatkaa mikä eläin kuvassa on. Noi on tosi huonolaatuisia ku oon ottanu ne kännykällä. Yrittäkää saada niistä jotain selkoo. :) Ei pitäis olla kovin vaikee arvattava.
Moikka!

-Toppo-
Get Well Kisses!

torstai 17. lokakuuta 2013

Keskiviikon lomapäivä

Oli kiva päivä ja ei tullu hirveän paljon tehtyä mitään. Aamupäivään asti meillä oli netti kokonaan ihmeellinen ja ei menny millekkään verkkosivulle. Onneksi asia saatiin kuntoon ja nyt nämä mun blogikirjotukset tulee vähän jäljessä sen nettikatkon takia. Mua niin ärsytti ku en päässy kertomaan näitä juttujani tänne aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)
Valitettavasti en saanut niitä kuvia tähän kun kamera tosiaan poisteli itekseen kaikki kuvat :/ Mutta yritän olla jatkossa huolellisempi ja oikeasti irroittaa sen liittämisjohdon vasta sen jälkeen kun kuvat ovat koneella. Muuten ne katoavat joka paikasta. Keskiviikko oli melko normaali päivä ja ihan huippua olla välillä kotona. Huomenna tulee sitten torstain eli tämän päivän juttuja.
Huomiseen!

-Toppo-

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tiistain kuulumiset

Tämä kuva on maanantai-iltana otettu.
Kamera poisti itsekseen kaikki kuvat :(
Oli huippu päivä eilen ja tein kaikenlaista. Ajelin vähän autolla, tein hommia ulkosalla ja sitten oliki loppupäivänä tylsää ku netti ei suostunu toimimaan. Ajattelin laittaa muutamia kuvia eilisestä. Mulla menee tosi hyvin ja oon pysyny terveenä vaikka ilmat ovat olleet kylmiä. Huomaan kyllä eron maaseudun ja kaupungin ilmassa. Aivan erilaista pystyä hengittämään ilman vaikeuksia. Onneksi asunkin lähellä Laajavuorta, niin pääsen nopeasti parempi-ilmaiseen paikkaan jos alkaa ahdistamaan.
Illalla tulee sitten tämän päivän kuulumiset. Nämä tulee nyt vasta siksi kun eilen oli koko päivän netti pois eikä saanu muodostettua yhteyttä juuri mihinkään. Kiitos Soneran!
Mukavaa syysloman jatkoa!

-Toppo

maanantai 14. lokakuuta 2013

Kuulumisia maaseudulta

Moi kaikki ja hyvää maanantaita!

Saavuin perjantaina tänne Keski-Pohjanmaalle ja lähes kaikki lehdet olivat tippuneet puista. Ihan outoa, kun Jyväskylässä kaikki lehdet olivat vielä puissa ja keltaisina. No on täälläkin osa vielä puissa mutta enimmät jo pudonneet.
Tästä tulee varmasti parempi syysloma, kuin mitä aluksi ajattelin. Maaseudulla on paljon nähtävää ja osan ajattelin jakaa siitä teillekin. Olen ajatellut kuvata joka päivä jotain ja sitten tiivistän ne loppuviikolla videoksi jonka julkaisen sitten myöhemmin ehkä viikon päästä. Tykkään olla paljon luonnossa joten se on minulle jo itsestään selvyys, että luonto on osa blogiani. Huomenna menemme käymään Salamajärvellä jossain päin vähän patikoimassa. En tiedä vielä missä siellä.
Kotona olen muuten ajatellut vain rentoutua ja olla ajattelematta koulua. Liikun päivittäin luonnossa ja yritän saada jotain kuvatuksikin. Jyväskylässä on vaikeaa keskittyä mihinkään kun on paljon hälyä ulkona.
Täällä on kuitenkin tosi rauhallista ja hiljaista. Perjantaina en kuullut kuin kellon raksutuksen kun pääsin kotiin. Pihahommat ja tietokone vievät eniten aikaa, mutta yritän nukkuakin jonkin verran että jaksan tehdä muutakin. Bloggaan varmasti joka päivä mutta pystyn julkaisemaan tekstit vasta iltaisin. Moido!



-Toppo-

torstai 10. lokakuuta 2013

Syyslomille!

Koulua on enää yksi päivä ja sitten lähden täältä kaupungista maaseudulle lomalle. On mukavaa ajatella rentoutumista ja vapaata aikaa, kun tekee syyssiivoja. Viikko tulee olemaan tärkeä perheen ja itseni kannalta. On ihan huikeeta lähteä kotiin pitkästä aikaa. Kävin kotona viimeksi joskus elokuussa. Se oli kait viimeinen viikko. Aikaa on kulunut tosi paljon siis viime kerrasta, kun kävin kotona.
Syyslomalla olen ajatellut tehdä kyllä vähän koulujuttuja, koska isommat jutut kuten näyttö ja ruotsin koe lähestyvät. Pakko edes vähän ajatella kouluakin. Toki multa tulee tänne blogiinkin jotain. Olen ajatellut jo kaikkea, mutta saa nähdä mitä niistä toteutan. 

Tässä välissä haluan pahoitella, että en ole kerennyt ja jaksanut kirjoitella mitään, koska olen ollut joka päivä vähintään kahteen koulussa. Ensi jakson olen työharjoittelussa niin mietin että jos saisin taas muutamien viikkojen päästä kirjoiteltua jotain syysloman jälkeen. En tiedä vielä paljonko minulla on aikaa ja milloin. Sen näkee sitten että pitääkö jättää koko blogi tauolle.
Nyt jatkan siivoilua ja sitten alan pakkailemaan ja huomenna kotiin :) 

Hei hei, ja nauttikaa muutkin lomasta ja syksystä!

-Toppo- 

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lokakuun kuulumiset

Hei kaikki!

Mulla on ollut aikaa vaikka kuinka kirjoitella tänne mutta ei ole oikeen riittäny ideoita. Pitkästä aikaa tulee tällainen lyhyempi päivitys tänään. Olen ajatellut että muutan blogini uudestaan ja tällä kertaa lopullisesti kun kaikki jo tietävät minut. Ihan turha mun on päivittää tänne tylsää elämääni. Onko järkeä tämän blogin lopettamisessa vai alanko pitämään asiablogia eri uutisista, asioista, urheilusta. Sanokaa mikä kuullostaa parhaimmalta. Ideat on nimittäin päässeet Topon päästä loppumaan

Moikka!
-Toppo-