lauantai 28. joulukuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Onko sinulla jokin uudenvuodenlupaus?
Mulla on lupaus, jonka uskallan pitää. Lupaan jatkaa blogiani ainakin elokuuhun asti ja lupaan että osoitemuutoksia ei enään tule. Voi olla että pidän tämän varsinaisen blogin ohella jotain muuta blogia (taideblogia). On ollut vähän ajatuksena sellainen, koska olen hyvin taiteellinen ihminen ja kovasti haluaisin jakaa jotain myös muille ihmisille. Tiedä sitä sitten että onnistuuko se. Ilmoitan siitä kyllä myöhemmin, jos innostun sellaistakin pitämään. Olis vaan tosi kivaa jos aikaa riittää. :) Tähän blogiin on tulossa tänä vuonna vielä yksi postaus vähän myöhemmin. Se on 53. blogikirjoitus tähän blogiin.
Mutta oikein hyvää loppuvuotta kaikille ja tehkää hyviä lupauksia!

-Toppo-

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Noniin vielä on aika laittaa mun Top1 laulu tähän mun blogiin. Se mun lempijoululaulu on Jeesuksen seimellä ja sitä kuuntelemalla tulee joulufiilis ja se joulun tuntu joka pitää sydämessä olla. Itku tuli kun tämä laulu soi ja lapsilla oli silmissään pilke, kun he availivat joulupukin tuomia paketteja.
Meinasi unohtua mutta onneksi joulua on vielä jäljellä. ;) Loppiaisenahan tämä vasta loppuu, vaikka ennen sitä onkin jo töitä ja koulua. Haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille oikein hauskaa ja rentouttavaa joulun aikaa! Jatkan pian tätä bloggailua :D

-Toppo-

maanantai 23. joulukuuta 2013

Luukku 23

Yksi yö jäljellä siihen kauan odotettuun päivään, kun pukki jo ovella kolkuttaa. On päivä jo vaihtunut, kun tätä rupean kirjoittamaan. Pitäähän edes yksi luukku saada ajoissa valmiiksi ja onhan nyt aaton aatto. Joulusiivous tehty ja kuusi ylväänä tuvassa on mukava aloittaa tehdä muut joulujutut. En kuitenkaan voi käsittää miten hieno laulu on vielä laittamatta tänne. Toplistan vahvana kakkosena on "Ja neitsyt pikku poijuttansa". Aivan ihana laulu, jota jaksaa aina kuunnella.
Hyvää aaton aattoa kaikille tämän laulun myötä!

-Toppo-

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukut 20-22

Anteeksi tämä luukkujen myöhästyminen, mutta nyt niitä on ollut mahdottomampi tehdä kun kotona on joulusiivoukset ynnä muut meneillään. Täällä on kohta kaikki lumi sulanut ja sääennusteetkin lupailevat ainoastaan vesisateita. Kyllä tuo pistää harmittamaan...

Mutta nyt päätin laittaa kolmen luukun laulut nyt kerralla. Näitä nyt joskus jää avaamatta, mutta sille ei voi mitään ettei aina netti toimi tai on paljon muita juttuja. 20:na päivänä luukusta piti tulla Top 5 laulu, joka on "Betlehem". Aivan upea ja yks mun suosikkini joululauluista. (Tässä linkki http://www.youtube.com/watch?v=r8z_jn5Wg2o) Toplistallani 4. laulu on nimeltään "Toivon tähti". Myöskin todella ihana laulu joka saa (ainakin minun) silmät kiiltelemään kauniiden sanojen vuoksi.





Ja kolmas joululaulu on "Tähti tähdistä kirkkain". Rakastan tätä laulua myös tosi paljon.
Linkitin nuo edellämainitut laulut, koska tähän postaukseen tulee minun itse soittamani laulu "Rauhan kellot". Pahoittelen itsesoittamani videon huonoa laatua sekä sitä, ettei mulla ollut nuotteja siihen meidän asunnolla. Sähköpiano on tosiaan yksi joululahjoistani. Sain sen etukäteen koska ois ollu kova homma joulupukilla sen roudaamisessa. ;D Nauttikaa!

-Toppo-

torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku 19 + haaste

Noniin! Tämän päivän luukusta kuuluu ihana laulu. Se on Arkihuolesi kaikki heitä (Linkki vie youtubevideoon.)
Nyt on työjakso takana ja oli kyllä ihan huippua. Toki mulla ens jaksossakin on töitä mutta vähän vähemmän. Ensi jaksossa alkaa jo teoriat. Mutta mutta... mulle annettiin tällainen pieni haaste, joka on tullut vlogaajilta myös bloggaajien puolelle. Tässä haastekysymykset minun vastauksieni kera :)


1. Lempi jouluelokuva/elokuvat? -Ihan perus Joulutarina DVD:nä. Olen katsonut sen muutamana jouluna. 
2. Mitkä ovat sinun mielestäsi joulun värit? -Vihree ja punanen. Hopea ja valkoinen väri kuuluvat myös jouluun.
3. Tykkäätkö hengailla yöpuvussa koko joulun? -En tod. :D Laitan varmaan farkut jalkaan ja kauluspaidan päälle.
4. Jos saisit ostaa vain 1 ihmiselle lahjan, kuka tämä henkilö olisi? -Hän olisi mun paras kaverini tietenkin. 
5. Oletko koskaan rakentanut piparitaloa? Olen kolme vuotta sitten koulussa kotitaloustunnilla
6. Onko sinulla joulutoiveita/lahjatoiveita? -On joo, haluaisin oman soittimen. mieluiten sähköpianon :)
7. Joulun lempi tuoksu? -Se kinkun tuoksu aattoaamuna, joka leijailee koko talossa.
8. Lempiruoka/herkku jouluna? -Lanttulaatikko kinkun kera. Joulutortut ja piparit ovat myös hyviä.

Okei tässä tämä haaste ja haluan että myös muut bloggaajat jotka tätä mun blogia lukevat, niin tekisivät tämän myös. Hyvää joululomaa kaikille joilla sellainen on!

-Toppo-

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18

Enään 6 yötä jouluaattoon. Päivät kulunu ihan seminopeesti ja outoa ku aika menee siivillä. Perjantaina kotia kohti ja aloittamaan joulun viettoa. Mulla on tosi hyvä fiilis, jota ajattelin vielä vähän nostaa tämän päiväisen luukun laululla. Se on Joel Hallikaisen Joulurauhaa niminen laulu. Toivon että tykkäätte. Tää on oikeesti mun listalla ihan ekojen joukossa, mutta nyt tuon pienen jutun takia joudun soittamaan sen jo nyt. Sitä kuunnellessa tulee kyynelet silmiini ja oikeasti mä en osaa laulaa sitä itkemättä, kun väkisinkin ajattelee niitä kauniita ja ihania sanoja.  Viimeiset laulut tulevat kaikki samassa luukussa jos en kerkeä laittaa niitä erikseen tänne.
-Toppo-

tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku 17

Tätä luukkua ei ole kiireen kanssa pitänyt sitten väsätä. Ajattelin tehdä tämän nyt ihan rauhassa ettei säätöjä satu. Anteeksi vielä se eilinen. Tänään luukusta tupsahtaa laulu nimeltään Tuikkikaa oi jouluntähtöset. Se tuli mulle tärkeäksi tuossa pari vuotta sitten kun se oli jotenkin niin kaunis. Laulettiin sitä kuorossa ja siitä se sitten lähti, että piti saada koko ajan kuulla sitä. Tästä se pian alkaa minunkin joulun ja loman aika. Vain kaksi päivää töitä jäljellä.:)

-Toppo-

maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16

Enään kolme työpäivää jäljellä!
Ihan ihme touhua tämä joulun tuleminen, kun  työpäivätkin käyvät vähiin. Torstaina on aika aloittaa loma. Ihan huikee juttu! Tänään luukun takaa piti tulla paras joululaulu mun lapsuudesta, mutta laitan sen vasta myöhemmin, kunhan pääsen kotiin äänittämään sen. Sitä on mukava kuunnella ja tänään se kuului kaupassa. :) ihan outoa. Ei se ois mulle muuten mieleen tullutkaan.
Satuin vaan huomaamaan että olin laittanut yhden joululaulun siihen Toplistaan kaksi kertaa, niin ajattelin ottaa jonkun muun mukaan ja se on ehdottomasti tuo jonka tänäänkin kuulin. Mutta sen sijaan joudun soittamaan Toplistani 8:nnen laulun joka on "Ja neitsyt pikkupoijuttansa".
Pahoittelen tätä säätöpostausta. Ei enää tällaista.

-Toppo-

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Luukku 15

Tänään on vuorossa laulu, joka on minun Toplistallani 10. Laulun nimi on "En etsi valtaa loistoa"". Muistan tästä laulusta sen, että se on jotenkin joka jouluna laulettu aina kauneimmissa joululauluissa kirkossa tms. Mutta kun se laulettiin, niin mulle alko nousta semmoinen juhlafiilis jollain tavalla. Osasin alkaa valmistautumaan jouluun. Ja kun tänä vuonna en sitä missään pääse laulamaan kirkkoon, niin ajattelin että se on hyvä laittaa tähän väliin. Enää 9 yötä jouluun! :)

-Toppo-

perjantai 13. joulukuuta 2013

Luukku 14


Se on jo joulukuun 14 päivä ja kymmenen yötä enään jouluun. Jo pari viikkoa vierähtänyt siitä kun aloitin tämän joulukalenterin. Hui! Aika on mennyt nopeasti, mutta vielä on monta päivää ja laulua tulematta. Tänään tulee mun suosikkilauluni ala-asteelta. Se on "Varpunen jouluaamuna".Tykkäsin laulaa tätä koulussa paljon ja koko luokan kanssa. En tiedä miksi, mutta jostain syystä vanhempana tulee vähän haikea mieli tästä laulusta.

-Toppo-

Luukku 13

Hyvää epäonnenpäivää!

Tänään luukusta tulee laulu "Heinillä härkien". Se on kyllä tosi ihana laulu. Myös paljon laulettu ja soitettu minunkin lapsuudessani. Mukavaa joulunodotusta kaikille!

-Toppo-

torstai 12. joulukuuta 2013

Luukut 11 ja 12

Heipparallaa taas!



Mun piti nyt yhdistää pari muutakin luukkua koska en yksinkertaisesti kerennyt aukaisemaan eilistä luukkua. Mutta asia on nyt korjattu. Tässä tulee kaksi mun ihan supersuosikkia, joita jo lapsuudessani tykkäsin kuunnella. Ja huom!! Just näitä versioita kyseisistä lauluista. Eli "Sinivuorten yö" ja "Tonttujen jouluyö" ovat laulujen nimet. Jälkimmäinen on tuttu siitä että sitä oli aina kiva leikkiä ja laulaa mukana. Molempia piti kuunnella aina monta kertaa. :) Nauttikaa näistä viimeisistä iloisemmista lauluista. Huomenna siirrytään jo hartaampiin lauluihin.

-Toppo-

tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku 10

Enään 14 päivää jouluun! Siistiä!
Tänään jaan taas yhden mun lempparijoululauluista teille kaikille. Sitä on aina kiva laulaa ja soittaa sekä kuunnella. Laulun nimi on "Tonttu". Olen jo monena päivänä liikuttunut siitä ajatuksesta, kun joku haluaa antaa lapselleen tai kaverilleen lahjan. Joskus tuntuu siltä, että on huono kaveri toiselle, koska ei muista edes jouluna häntä mitenkään. Yritän parantaa tätä asiaa tulevana jouluna ja yritän myös jotenkin onnistua siinä. Siis hyvän mielen antamisessa. Onko pelkästään jo vähän huolimattomasti kääräisty paketti sellainen? Nyt tulee tässä tämä tän päiväinen joululaulu. Tosin vähän myöhässä :)

-Toppo-

maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukut 8 ja 9


Tervehdys!

Nyt joutuu laittaa nämä sunnuntain ja maanantain laulut yhtä aikaa, koska eilen en kerennyt laittamaan sitä luukkua. Luukun 8 laulu on nimeltään "Taivas sylissäni" ja 9 on "Sylvian joululaulu". Nämä laulut ovat kauniita ja molemmista tulee tosi hyvä mieli kun ne kuuluu. "Taivas sylissäni" laulusta löytyi huono versio mutta en löytänyt paremaa. Siitä en tykkää Katri Helenan laulamana. Mutta osaa tämäkin laulaa epävireisesti :/ .
Okei, en tiedä olenko liian ankara mutta lupaan laittaa jostain laulusta oman versioni. En tosin laula mutta soitan.

-Toppo-

lauantai 7. joulukuuta 2013

Luukku 7

Joulun odotus sen kuin kiihtyy...
Nyt paljastan seuraavan laulun. Se on Enkelikello. Laulu esitettiin jossain joulujuhlassa ja se on minusta tosi kaunis. Tähänkään lauluun mulla ei muistoja ole, mutta kaunis se on. Okei, onhan se vähän remputuskappale mutta toivon että pidätte.

-Toppo-

perjantai 6. joulukuuta 2013

Luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!
Tänään tulee kuluneeksi 96 vuotta Suomen itsenäistymisestä.
Olen nyt kotona maalla ja täällä on enemmän lunta kuin siellä kaupungissa. Outoa että päivät menee nopeasti, mutta se on oikeastaan vain hyvä. Ja ihan vain sen takia että joulu on ihan kohta. Meillä on jo jouluvalot laitettu. Joulusiivot tehdään varmaan sitten lähempänä joulua. Me leivottiin ensimmäiset piparit ja tortut kämppiksen kans ja kuuntelin joululauluja ja vaikka mitä. Tästä se joulufiilis nousee.
Tämän päivän luukusta kuuluu laulu Jouluihme (<--- Linkki!!!) Rattoisaa itsenäisyyspäivää kaikille!

-Toppo-

torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku 5

Joulukalenteri on lähtenyt kivasti käyntiin ja luukkuja on vielä monta jäljellä. Toivon, ettei tämä ala kyllästyttää kun joka ikinen päivä tulee samantyyppinen luukku. Nooh.... En keksinyt muutakaan. Ainakin mulle tää on kivaa laittaa rakkaat joululaulut järjestykseen ja sillä tavalla odotella joulua. Tänään on vuorossa vähän rauhallisempi lasten joululaulu. Tämä on minusta myös tosi rakas ja ihana laulu. Nyt on tosi aikainen aamu, niin aika hyvin sopii laittaa tämä "Jouluaamuna" sitten soimaan. Tänään lähden viikonlopuksi maalle, joten voi olla että bloggaan seuraavat luukut jo aikaisemmin, kun olen kotona.

-Toppo-

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4 ja vähän kuulumisia

Hei!
Tänään on aika paljastaa seuraava laulu. Laulu on varmasti suurimmalle osalle tuttu, koska minäkin opin tämän laulun ensimmäisenä näistä tutuimmista joululauluista. No sehän on tietysti "Joulupuu on rakennettu". Laulu oli minulle tosi tärkeä jo pienenä ja aina kun sen laulun kuulin, tiesin heti että kohta tulee joulupukki. :) Laulu tuo mieleeni monia muistoja menneistä jouluista sekä joulujen odotuksista. Pienempänä kuunneltiin aina kasetilta tätä laulua ja tämä piti saada kelata aina uudelleen alkuun.

Vähän kuulumisia tähän väliin. Mun elämässä on kääntynyt uusi sivu nyt syksyllä muuton myötä ja tietynlaiset askareet ovat muodostuneet päivittäisiksi ja viikoittaisiksi. Tosi lepposta on asua vuokralla, vaikka välillä tuntuu siltä, että "voi kun on raskasta tämä elämä". Siihen tuntemukseen löytyy onneksi aina sopivia apukeinoja ja tänään se apukeino on tuo "Joulupuu on rakennettu".
Mukavaa joulunodotusaikaa kaikille tämän laulun myötä.

-Toppo-

tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3

Hei vaan kaikki blogin kalenteria seuraavat!
Maa on todella kaunis tänään ja puut ovat kivasti lumen peitossa. Tämäkään ei ole mun ihan lemppareita, mutta tää on tosi kiva laulaa joulujuhlassa tai jp-kirkossa (jp=jumalanpalvelus) aina viimesimpänä kun se oikeen kivasti kajahtaa siellä. :) Nauttikaa ja kommentoikaa mistä joululauluista te pidätte.

-Toppo-

maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2

Tämän päivän luukusta paljastui seuraavanlainen joululaulu. Seuraavat luukut ilmestyvät aina iltaisin koska en kerkeä laittaa niitä tänne aiemmin. Tämä laulu oli yksi ensimmäisistä joululauluista mitä pienenä laulettiin ja kuunneltiin paljon. Sitä on aina niin mukava laulaa ja juurikin tätä versiota olen kuunnellut lapsuudessani eniten.

-Toppo-

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1

Hei!
Tämä on joulukalenterin ensimmäinen luukku. Tein tästä ensimmäisestä vähän yksinkertaisemman, jotta pysytte vähän kärryillä mun joulukalenterissa. Täältä paljastuu päivän joululaulu. Enään 23 yötä jouluun. Muistakaahan olla kilttejä, jotta jouluna saatte paketteja. ;)

-Toppo-

lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulukalenterista

Hei kaikki!
On jälleen se aika vuodesta, kun alkaa tosissaan odottamaan joulua. Ajattelin tehdä blogiini oman joulukalenterin. Toteutan sen aika yksinkertaisesti, koska minulla on tosi vähän aikaa olla tietokoneella. Päätin tehdä sen mun lempparijoululauluista ja siten että laitan mun 25 lempparijoululaulua käänteisessä järjestyksessä joulua kohti. Eli listan Top 1 kuullaan sit jouluna :). Ajattelin aloittaa sen tänään lauantaina jo, koska huomenna on joulukuun ensimmäinen päivä ja muutenkin tykkään että se on Top25 joululaulukalenteri. :) Tässä tulee siis ensimmäinen laulu eli Joulumaa. Laulut paranee, kun mennään lähemmäksi joulua. Tämä yltää juuri ja juuri tuohon sijalle 25.

-Toppo-

maanantai 25. marraskuuta 2013

Pysyvää lunta?

Heipparallaa!
Viikonloppu meni taas tosi nopeasti, mutta oli kiva taas jatkaa uusi viikko töiden parissa. Tänään pääsin neljältä ja sen jälkeen olen vain ollut asunnossani ja paistanut ekat joulutortut tälle vuodelle ja nyt olen vaan ollut koneella. Meinaa olla aika tylsää ku ei jaksa oikeen tehä pitkän työpäivän jälkeen mitään.
Lunta satoi jo viime viikolla vähän, ja nyt sitä on noin 10 cm maassa. Tulisipa äkkiä lisää niin paljon että voisi jo sanoa että se on jo ihan pysyvää. Ei tarvita nyt kun yks lämmin päivä niin on taas loskaa maassa. Toivotaan että talvi tulee ja että ei tulisi sitä ärsyttävää loskaa enää.
En ole kerennyt värkätä minkäänlaista videota ja mun on pakko siirtää se aina vaan myöhemmäksi. Eiköhän se joskus ennen joulua valmistu. Palaan asiaan taas jokusen päivän kuluttua!

-Toppo-

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Taas on aikaa kulunut...

ja ajattelin kirjoitella vähän tulevia ja menneitä juttuja. Eli mä oon ollu nyt viikon verran kaupan töissä ja olen tykännyt tosi paljon. Jyväskylässä on ollut tänään kova tuuli ja luntakin on tullut vähän pitkästä aikaa. Tänään meen katsomaan kaupungin ilotulitusta, josta myöhemmin tulee ehkä jopa kuvia tms jos jaksan alkaa värkkäämään. Asensin koneelleni movie makerin ja ajattelin että nyt videon tekeminen on kuin lasten leikkiä. Aiemmin mua suututti, ku en pystynyt mitään tekemään, vaikka ois enemmänkin editointi- ja kuvaustaitoja. Pian rupee tulemaan lisää juttuja tänne ja tubeen kunhan on ensin kamerassakin jotain. :)
Olen ihan innoissani kun saan vihdoinkin hommata jotain kivaa. En lupaa silti mitään suurempia juttuja, koska opettelen vasta ohjelman käyttämistä ja ihan kaikkea voi sattua. Tämä blogiteksti vain siksi, että olen vielä elossa enkä aio lopettaa blogini pitämistä ainakaan hetkeen. Mukavaa ens viikkoa kaikille! Yritän saada pian jotain mielenkiintoista tänne. 

-Toppo- 

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hug a bear day 7.11.2013

Hepskukkuu kaikki nallukat!
Tänään on päivä, jolloin saa oikein luvan kanssa halata omaa nallea. Ajattelin koristella sivun sen mukaisesti. Mun blogi on tänään haleja täynnä ja ne kaikki on tarkoitettu juuri sinulle ja erityisesti nallellesi, jotka tätä luette. Hug a bear day- päivää vietetään esim. Yhdysvalloissa ja ajattelin, että miksei sitä voisi viettää Suomessakin tylsän syksyn keskellä :D
Parasta halinallepäivää kaikille! Älä unohda halata nalleasi ;)
Mä tiiän että tää on säälittävintä mitä tänne olen laittanut, mutta tarkoituksena on vain tuoda piristystä syksyyn ja luoda samalla jotain pientä tekemistä teille :)

-Toppo-

Hugged You In My Thoughts... Big & Warm Hug!Cute And Adorable Hugs!I Have Got You Hugs...Big Bear Hug...

lauantai 2. marraskuuta 2013

Marraskuu

Iltaa!

Taulumäen kirkko
Nyt on kaikki pahimmat jutut ohi ja on aika palkita itseni. Ensi viikolla on vielä kokeita, mutta ei mitään projektijuttuja tms. :) Nyt on viikonlopun vietto menossa ja rentoa ja hiljaista on. Lukuunottamatta remuavia naapureita, jotka karjuu seinän takana jotain heavymusiikkibiisiä.  
Olen ulkoillut, rentoutunut musiikkia kuunnellen sekä leiponut myös vähän. Kaupassa piti käydä kans. Aika tavallista opiskelijan arkea täällä on. Mun syysloman musavidi ei oikeen onnistunut, koska se ohjelma veti kaikki huonoimmatkin kuvat siihen ja kerkesin painaa nappuloita enkä pystynyt (lue: jaksanut) enää muokkaamaan sitä. Mutta tässä yks kuva vielä, jonka otin eilen kun käytiin pyöräilemässä. Hyvää loppusyksyä kaikille! Toivotaan että pian saadaan jo sitä lunta.

-Toppo-

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pimeää aikaa...

Hei taas!
Ihan aluksi laita kuvavideo pyörimään taustalle...

Mukava päivä takana, mutta olen tosi väsynyt, vaikka koulupäivä loppui jo kahdelta. Syy väsymykseeni on se, että jouduin käymään kaupassa pyörällä n. 2 km:n päässä. Välillä oli tosi jyrkkä ylämäki ja sit pari alamäkee. Mutta tällä kertaa olin fiksumpi ja laitoin ostokseni reppuun, ni ei tarvi koko ajan vahtia ettei pussi mene pyörän puolien väliin.
Tosi kivaa kun pääsee työpaikkaharjoitteluun jo puolentoista viikon päästä. Aika menee tosi nopeasti, mutta ei haittaa. Odotan sitä innolla, että pääsee harjoittelemaan asioita ihan käytännössä.
Ajattelin kuitenkin tehdä nyt sen syyslomavideon, koska aikaa ei tarvinnut säästellä ja äkkiä mä saan tehtyy jonku ihan pienenkin jutun. No tässä se nyt on....upotettuna, ni teidän ei tarvitse hypätä käymään tuben ihmeellisessä maailmassa, vaan voitte hyvin katsella sen tässäkin. :)
Mukavaa loppuviikkoa ja mukavaa syksyn aikaa kaikille!

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kellot kääntyivät ... vai kääntyivätkö?

En ole kerennyt tekemään sitä syyslomavidii, joka piti tehä, mut mulla on ollut paljon muuta nyt. Opiskelu toi omat paineet heti syysloman jälkeen ja nyt on kauhee stressi päällä. Pitää pakertaa projektia ja lukea kokeisiin jne. En kerkeä käydä joka päivä tänne päivittelemässä mitä mulle kuuluu.
Mutta, kuitenkin. Mua on tänään huvittanut tuo, kun kaikki puhuu että kelloja käännetään ja jotenki alan aina nauramaan sille, kuinka huvittavalta se kuulostaakin. :D Mutta ei pidä ottaa kaikkea niin kirjaimellisesti. Viime yönä kellojen aikoja siis siirrettiin tunnilla taaksepäin, ja pimeys tulee vähän aiemmin kuin normaalisti. Ihan huikeeta kun alkaa ns. "pimeä aika". Kun syyspäivän tasaus meni, niin kaikki asiat jotenkin kääntyivät elämässäni ihan päälaelleen. Mistä ihmeestä se johtuu? kaikki paine ja stressi purkautuivat ja melkein olin jo säntäilemässä paikasta toiseen itku kurkussa. Se oli ihan kamalaa... Aika tuo omat murheet elämään, ainakin minun kohdallani.
Mutta, nyt menen nukkumaan, jotta jaksan aamulla ylös. Onhan nukahtamisen aikakin siirtynyt nyt, kun kelloja "käännettiin". Hyvää tulevaa viikkoa!

-Toppo-

torstai 24. lokakuuta 2013

Topon kuulumiset

Kohta on jo marraskuu! :o

Kyllä, aika on rientänyt taas viime kerrasta, kun tänne kirjoittelin. Ja ilmat vain kylmenevät.
Tänne Jyväskylään kuuluu tosi hyvää. Nyt tuntuu siltä, että asiat järjestyvät koko ajan paremmin. Ei ole montaa huolenaihetta enään jäljellä, kun tätä jaksoa on pari viikkoa jäljellä. Ihan mahtavaa! Sen jälkeen menen työssäoppimaan (toppiin). Tänään sain toppipaikan ja pääsin läheiseen markettiin. Ihan kiva juttu, että saan tarvittavat näytöt tehtyä.
Joulun jälkeen minulla on tosi helppo jakso tiedossa. Ja käyn ehkä silloinkin parina päivänä viikossa työssäoppimassa.
Ensilumet sulivat jo pois kun tuli melkein 10 astetta lämmintä. Kiva kun ei tartte olla koko ajan ihan kylmissään. Mutta nyt tietää jo jotain kuinka kylmä voi talvella olla. Oon jaksanu nyt syksyllä tehä kaikki paremmin ja kerkeen kirjoittaa blogiinkin välillä jotain. Nyt menen syömään ja sen jälkeen urakka jatkuu!
Hyvää päivänjatkoa ja loppuviikkoa kakille!

-Toppo-

maanantai 21. lokakuuta 2013

Viikonlopusta

Happy Say Hey Day!Syysloma meni kokonaisuudessaan ihan hyvin ja nyt pitää jaksaa mennä taas koulun penkille. Mukavaa ja helppoa tämä ei ihan ole, mutta kyllä elämä taas luistaa kun jaksaa luottaa siihen että kyllä minä pärjään. Viikonloppuna ei tapahtunut juuri kummempia niin en tehnyt lauantaista ja sunnuntaista erikseen blogitekstiä, vaan ajattelin kertoa niistä yhdessä vähän lyhykäisyydessään.
Eli saavuin asunnolle lauantai-iltana ja olin koko ajan yksin täällä ja rentouduin vaan. Laitoin musiikkia soimaan ja polttelin tuikkuja ikkunalla. Se ilta oli loistava, vaikka vietin sen kaikessa yksinäisyydessäni. Eilen en tehnyt juuri mitään, koska olin koko päivän oikeestaan yksin. Kaveri tuli vasta illalla takaisin ja se ilta meni osaksi koneella ja osaksi sitten tehtäviä tehdessä. Ei tuu mitään ku koneessa ei ole word-ohjelmaa. Tietääkö kukaan saako sitä suomalaista versiota mistään ilmaseks? Ois niin kiva ku jostain sais.
Ei mulla muuta. Oikein kivaa viikkoa kaikille!

-Toppo-

lauantai 19. lokakuuta 2013

Perjantain juttuja

Syysloma alkaa olla lopuillaan ja lomani täällä kotopuolessa myös. Mutta kerkeän laittaa vielä tänään ja huomenna täällä näitä juttuja, kunnes lähden Jyväskylään takaisin. Eli kukaan ei vissiin jaksanu edes arvata mikä se eläin siinä kuvassa on. Yllätys yllätys! Mutta lepakko se kuitenkin on. Oli tosi outoa nähdä sellainen keskellä kirkasta päivää puun sisällä.
Okei, eilen kävimme mummulassa ja oli tosi kivaa pitkästä aikaa. Oikeestaan muuta ei sitten eilen tapahtunu, ku oltiin sielä aamupäivästä iltaan asti. Siellä mummulan reissulla siis.
Nyt oon yrittäny etsiä paljon uusia aiheita ja vähän jotain speciaalia on tulossakin marraskuussa. Mun luovuus on joskus sitä että pakko ettiä vaan jotain ja yks kaks ideoita vaan satelee ja ei osaa enää päättää että millon laittaa mitäkin. :) Joskus näinkin päin. Mutta mä alan jo pakkailemaan laukkua, ni kaikki ei jää huomiselle.
Huomiseen siis!

-Toppo-

perjantai 18. lokakuuta 2013

Torstai, kiva päivä

Hei, kirjoitan tämän tänään torstaina etten unohda mitä tänään on oikein tapahtunut. No ensinnäkin lähettiin hakemaan puita ja pääsin ajamaan ekaa kertaa traktoria oikein maantielle. Ajoin joskus vähän matkaa serkkujen pihalla sillon ko mulla ei vielä ollut korttia. Mutta nyt takas asiaan.
Käytiin hakemassa traktorin peräkärryn verran puita ja ne täyttivät puoliksi meidän puuliiterin. Ihan huikeeta, että saavat kotona lämmittää tupaa talvipakkasilla. Meillä Jyväskylässä kun on vain ne lämpöpatterit joilla pärjätä.
Tänään tapahtu myös jotain outoa. Ku olin ottamassa kasasta isoa puuta (joka ois sitten pilkottu) ni näin jotain eriskummallista siinä. Voin laittaa siitä kuvia tähän ni saatte arvailla että mikä se on. Mä säikähin ku se möykky piti semmosta pientä vikinää :D Sit ku sirkkeli huusi ni se vikinä kuulu siitä vierestä koko ajan. Vein sen lopulta vähän kauemmaksi etten kuule sitä. :) Se oli kuitenki aika söpö. Mun mielestä oli niin kiva kattoo ku se kömpi ihan lopuks sinne puukasaan takaisin nukkumaan. Arvailkaa kommenteilla tonne alas ni kerron sit huomenna et arvasko kukaan oikein. :)

Eipä täällä sen kummempia. Ihan sairaan kiva päivä takana ja väsyttää. Lunta sataa tosi sakeasti. Yritän saada kuvia vähän enemmän tähän blogiin.
Kommentoikaa ja arvatkaa mikä eläin kuvassa on. Noi on tosi huonolaatuisia ku oon ottanu ne kännykällä. Yrittäkää saada niistä jotain selkoo. :) Ei pitäis olla kovin vaikee arvattava.
Moikka!

-Toppo-
Get Well Kisses!

torstai 17. lokakuuta 2013

Keskiviikon lomapäivä

Oli kiva päivä ja ei tullu hirveän paljon tehtyä mitään. Aamupäivään asti meillä oli netti kokonaan ihmeellinen ja ei menny millekkään verkkosivulle. Onneksi asia saatiin kuntoon ja nyt nämä mun blogikirjotukset tulee vähän jäljessä sen nettikatkon takia. Mua niin ärsytti ku en päässy kertomaan näitä juttujani tänne aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)
Valitettavasti en saanut niitä kuvia tähän kun kamera tosiaan poisteli itekseen kaikki kuvat :/ Mutta yritän olla jatkossa huolellisempi ja oikeasti irroittaa sen liittämisjohdon vasta sen jälkeen kun kuvat ovat koneella. Muuten ne katoavat joka paikasta. Keskiviikko oli melko normaali päivä ja ihan huippua olla välillä kotona. Huomenna tulee sitten torstain eli tämän päivän juttuja.
Huomiseen!

-Toppo-

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tiistain kuulumiset

Tämä kuva on maanantai-iltana otettu.
Kamera poisti itsekseen kaikki kuvat :(
Oli huippu päivä eilen ja tein kaikenlaista. Ajelin vähän autolla, tein hommia ulkosalla ja sitten oliki loppupäivänä tylsää ku netti ei suostunu toimimaan. Ajattelin laittaa muutamia kuvia eilisestä. Mulla menee tosi hyvin ja oon pysyny terveenä vaikka ilmat ovat olleet kylmiä. Huomaan kyllä eron maaseudun ja kaupungin ilmassa. Aivan erilaista pystyä hengittämään ilman vaikeuksia. Onneksi asunkin lähellä Laajavuorta, niin pääsen nopeasti parempi-ilmaiseen paikkaan jos alkaa ahdistamaan.
Illalla tulee sitten tämän päivän kuulumiset. Nämä tulee nyt vasta siksi kun eilen oli koko päivän netti pois eikä saanu muodostettua yhteyttä juuri mihinkään. Kiitos Soneran!
Mukavaa syysloman jatkoa!

-Toppo

maanantai 14. lokakuuta 2013

Kuulumisia maaseudulta

Moi kaikki ja hyvää maanantaita!

Saavuin perjantaina tänne Keski-Pohjanmaalle ja lähes kaikki lehdet olivat tippuneet puista. Ihan outoa, kun Jyväskylässä kaikki lehdet olivat vielä puissa ja keltaisina. No on täälläkin osa vielä puissa mutta enimmät jo pudonneet.
Tästä tulee varmasti parempi syysloma, kuin mitä aluksi ajattelin. Maaseudulla on paljon nähtävää ja osan ajattelin jakaa siitä teillekin. Olen ajatellut kuvata joka päivä jotain ja sitten tiivistän ne loppuviikolla videoksi jonka julkaisen sitten myöhemmin ehkä viikon päästä. Tykkään olla paljon luonnossa joten se on minulle jo itsestään selvyys, että luonto on osa blogiani. Huomenna menemme käymään Salamajärvellä jossain päin vähän patikoimassa. En tiedä vielä missä siellä.
Kotona olen muuten ajatellut vain rentoutua ja olla ajattelematta koulua. Liikun päivittäin luonnossa ja yritän saada jotain kuvatuksikin. Jyväskylässä on vaikeaa keskittyä mihinkään kun on paljon hälyä ulkona.
Täällä on kuitenkin tosi rauhallista ja hiljaista. Perjantaina en kuullut kuin kellon raksutuksen kun pääsin kotiin. Pihahommat ja tietokone vievät eniten aikaa, mutta yritän nukkuakin jonkin verran että jaksan tehdä muutakin. Bloggaan varmasti joka päivä mutta pystyn julkaisemaan tekstit vasta iltaisin. Moido!



-Toppo-

torstai 10. lokakuuta 2013

Syyslomille!

Koulua on enää yksi päivä ja sitten lähden täältä kaupungista maaseudulle lomalle. On mukavaa ajatella rentoutumista ja vapaata aikaa, kun tekee syyssiivoja. Viikko tulee olemaan tärkeä perheen ja itseni kannalta. On ihan huikeeta lähteä kotiin pitkästä aikaa. Kävin kotona viimeksi joskus elokuussa. Se oli kait viimeinen viikko. Aikaa on kulunut tosi paljon siis viime kerrasta, kun kävin kotona.
Syyslomalla olen ajatellut tehdä kyllä vähän koulujuttuja, koska isommat jutut kuten näyttö ja ruotsin koe lähestyvät. Pakko edes vähän ajatella kouluakin. Toki multa tulee tänne blogiinkin jotain. Olen ajatellut jo kaikkea, mutta saa nähdä mitä niistä toteutan. 

Tässä välissä haluan pahoitella, että en ole kerennyt ja jaksanut kirjoitella mitään, koska olen ollut joka päivä vähintään kahteen koulussa. Ensi jakson olen työharjoittelussa niin mietin että jos saisin taas muutamien viikkojen päästä kirjoiteltua jotain syysloman jälkeen. En tiedä vielä paljonko minulla on aikaa ja milloin. Sen näkee sitten että pitääkö jättää koko blogi tauolle.
Nyt jatkan siivoilua ja sitten alan pakkailemaan ja huomenna kotiin :) 

Hei hei, ja nauttikaa muutkin lomasta ja syksystä!

-Toppo- 

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Lokakuun kuulumiset

Hei kaikki!

Mulla on ollut aikaa vaikka kuinka kirjoitella tänne mutta ei ole oikeen riittäny ideoita. Pitkästä aikaa tulee tällainen lyhyempi päivitys tänään. Olen ajatellut että muutan blogini uudestaan ja tällä kertaa lopullisesti kun kaikki jo tietävät minut. Ihan turha mun on päivittää tänne tylsää elämääni. Onko järkeä tämän blogin lopettamisessa vai alanko pitämään asiablogia eri uutisista, asioista, urheilusta. Sanokaa mikä kuullostaa parhaimmalta. Ideat on nimittäin päässeet Topon päästä loppumaan

Moikka!
-Toppo-

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksy on tullut kaupunkiin

Hyvää syksyn alkua kaikille!
Tällä viikolla on alkanut ilmat kylmenemään, eikä ole kovin paljon aikaa niistä keleistä, kun iltapäivälläkin oli lämmintä 10-15 astetta. Nyt lämpömittari näyttää melkein 10 astetta vähemmän kuin viime viikolla. Liian kylmä! Ei tohdi edes ulos lähteä kun siellä on noin kylmä. On meillä sisälläkin kylmä, koska ikkunat eivät pidä kaikkea kylmää ilmaa ulkona ja lämpö menee ihan harakoille. (kun patteritkaan eivät kerkeä lämmittää niin paljon sisäilmaa.)
Syksyn huomaa täällä monesta muustakin asiasta. Lehdet ovat jotenkin kummallisesti muuttuneet keltaisiksi ja punaisiksi. Tai jopa ruskeiksi. Miten siellä onkaan nyt niin kaunista :) Kivaa! Ajattelin laittaa jonkun kuvan tähän syksystä, mutta kerkesin olla tyhmä ja poistaa kaikki itse tekemäni ja laittamani tiedostot jotenka kuvia en nyt voi laittaa. No okei, poistelin niitä vanhimpia itse ihan huvikseni :D Kun oli tylsää ja kone täynnä kuvia niin pitää vähän tehdä uusille tilaa :) Joo ei mul muuta. Nauttikaa syksystä!

-Toppo-

torstai 19. syyskuuta 2013

Valokuvaaminen harrastuksena

Hyvät ihmiset!
Tänään kirjoitan pitkästä aikaa jostain muusta kuin tylsistä päivistäni.
Olen jo kauan aikaa harrastanut valokuvaamista ja se on mulle hyvin rakasta puuhaa. Aloitin valokuvaamisen noin puolitoista vuotta sitten, kun sain ensimmäisen oman kameran. Valokuvaan ihan perus digikameralla (olympus) ja suurin osa ottamistani kuvista on makrokuvia. Ajatus valokuvaamisesta tuli vähän myöhemmin, kun löysin kameran kätköistä erilaisia toimintoja, joita aloin innokkaasti kokeilemaan. Makrotoiminto on tosi näppärä pienten yksityiskohtien kuvaamiseen esim. ötökät, sadepisarat jne. Kuvaan kameraan muutamana päivänä yleensä ja sitten siirtelen niitä tietokoneelle. Mielestäni tämä on hyvin näppärää ja mukavaa ja kaiken lisäksi on kiva jakaa jotain muillekin. Lisäksi tämä harrastus on tosi monipuolista, koska samalla tulee monesti liikuttua paljon ja eri vuorokauden aikoihin. Säiden vaihtelu tuo myös oman mielenkiintonsa kuvien ottamiseen.
Lähden kuvaamaan aina, kun siltä tuntuu ja eniten tykkään kuvata metsässä ja luonnossa muutenkin kaikenlaista. Talvella on tosi vaikeaa lähteä ottamaan kuvia, mutta joka kerta kuvia vain tulee näpsittyä, kun kamera on mukana :) Kameran kanssa tulee rento olo ja se piristää mieltä, kun voi katsella ihan rauhassa maailmaa eikä ole mihinkään kiire. Otettuja kuvia on myöhemmin mukava katsella vielä tietokoneelta ja samalla voi laittaa taustalle musiikkia.
Haluan liittää tähän muutamia kuvia, joita tuli otettua viikonloppuna, kun kävin vähän kävelemässä Laajavuoren luontopolulla. Aivan lopuksi haluan sanoa, että kannattaa kokeilla valokuvaamista. Se on tosi monipuolista juuri sen takia, että kuvaa eri vuorokauden aikoihin ja erilaisilla keleillä eri toiminnoilla.








tiistai 17. syyskuuta 2013

Uusi viikko pyörähti käyntiin :)

Ajattelinpa laittaa tänne jotain näin illan ratoksi. Tosi kivaa kun syksy tulee ja saa poltella kynttilöitä ja käydä pimeällä ulkona. Olen aina tykännyt tosi paljon olla ulkona myöhään syksyllä, kun on pimeää. Eilen kävin mm. ottamassa kuvia pimeässä metsässä enkä meinannut osata enää pois sieltä. :) Oli vähän karmeeta ku jalat vaan menee mäkeä alas ja ei nää mitään muuta ku pimeetä ja sit yhtäkkii vielä liukastuu ku oli satanu vettä. Kuvat tulevat tänne blogin puolelle taas myöhässä.

Tänään oli ihan kiva koulupäivä ja ensimmäinen isompi koe. Voi olla että viikonloppuna ei tällä viikolla sitten tule mitään tänne blogin puolelle ni sen takia tulee näin pitkin tätä viikkoa sitten postauksia. Perjantaina lähtö reissuun on varmaan jo aika aikasin, enkä kerkeä mitenkään lyhyessä ajassa tehä mitään pikapäivityksiäkään ku pitää pakata ja semmosta. Mutta ei siitä matkasta sen enempää.
Kaupunkielämä on mukavaa eikä tässä mitään valittamista ole. Seuraavat postaukset kuitenkin ihan asiaa, koska te ette jaksa lukee näitä mun tyhjänpäiväsiä päivityksiä mun tylsästä elämästä ni tulee sitte vähän eksaktimpaa jatkossa. Se on moro!

-Toppo-

lauantai 14. syyskuuta 2013

Pakko kirjoittaa jotain

Hei vain kaikki!
Mulla on vähän kiirettä pidellyt ja pitää vähän enemmänkin. Kokeet lähestyvät ja ensi viikolla on jo ensimmäinen isompi koe englannista. Aivan huikeaa on elämä isommassa "maailmassa". Täällä voi lähteä ulos ja aina löytyy joku hieno uusi paikka. Sen takia tulee kuvailtuakin paljon enemmän ja jotain niistä tulee kai joskus tännekin. Olen löytänyt uusia ystäviä täältä ja on keksitty kaikkea kivaa tekemistä yhdessä. Sen takia blogi meinaa aina vain jäädä syrjempään. Onneksi viikonloppuisin riittää aikaa vaikka tähänkin puuhaan.
Seuraavaksi viikon tapahtumista, huomatkaa, että viikolla on ollut tosi tylsää.

  • Oli koulukuvaus 
  • Kävin satamassa, shoppailemassa, kuvaamassa ja pyöräilemässä
  • Saatiin sanakokeet takas ja sain parhaan arvosanan 4:stä ja toiseksi parhaan 1:stä kokeesta.
Lisäksi koulussa oli joka päivä hyvää ruokaa ja opiskelu tuntui mukavalta. Ensi viikosta en osaa sanoa minkälainen viikko on edessä, mutta olen hyvin iloinen koska säät ovat lämpimät vielä pitkän aikaa. 
Nyt alan lukemaan ensi viikon kokeeseen, että saan englannistakin hyvän arvosanan toikkariin :)

-Toppo-

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kesä jatkuu aina vaan

Huomenta! Tänään ajattelin taas pitkästä aikaa kirjoitella tänne jotain, kun mulla on nyt hyvä fiilis enkä oikein tiedä mitä tänään teen. Mun viikko on mennyt nopeasti ja on ollut tosi kivaa. Eilen käytiin kävelemässä luonnossa vähän tuossa lähellä. Käveltiin yhen metsän läpi Laajavuoreen. Sieltä on muuten tosi upeat maisemat, jos jaksaa kiivetä ihan ylös asti. Käytiin me rannallakin ja molemmista paikoista on kuvia. Kerrankin onnistui ja pakko saada jotain kivaa tänne ihan vaihtelun vuoksi. Mäntykuvan otin vähän aikaa sitten meidän parvekkeelta. Täälä on vielä kunnon kesä eikä sateista ole tietoakaan. Meen kohta tässä laittamaan vähän aamupalaa ja jossain vaiheessa varmaan käydään kaupassa. Mukavaa päivänjatkoa vain kaikille!

-Toppo-







tiistai 3. syyskuuta 2013

5 asiaa kaupungin positiivisista asioista

Tässä vielä mielipiteeni kaupungin paremmista jutuista.
Hienot/upeat paikat: Esimerkiksi Laajavuori, Köhniön ranta ja Kuokkalan silta.
Hyvät palvelut: Jyväskylässä saa nopeasti ja helposti asiat kuntoon ja kaupoissa on mukavampaa asioida kuin pienemmillä paikkakunnilla.
Puut jalkakäytävän molemmin puolin: Lisäävät viihtyisyyttä ja katujen komeutta ja varsinkin juuri nyt syksyllä ruska-aikaan on kaikkein hienointa. Tykkään myös kapeista kaduista ja tiheään rakennetuista taloista.
Hyvät kulkuyhteydet: Ainakin meidän asunnolta on joka paikkan hyvät ja lyhyet reitit, ja kotiinkin on mahdollista mennä viikonloppuna, jos vaan maksaa lipun.
Mukavat naapurit: Meidän naapurit ovat kivoja eikä heistä ole ollut ainakaan vielä mitään isompia haittoja. Jotain ihan pientä oven kolinaa, mutta en laske niitä tähän :) Se on ihan luonnollista, että rappukäytävässä ovet paukkuvat.

5 asiaa kaupungin inhottavuuksista

Ajattelin tehdä ensimmäisen blogikirjoituksen, jossa on oikeasti jonkinlaista sisältöä. Olen törmännyt monenlaisiin inhokkeihin kaupungissa (syksyllä) Jyväskylässä inhokkeja on aika vähän, mutta on joitakin asioita, joita jään miettimään. Muutama pointti inhokeistani:
Koirantaluttajat, En tykkää yhtään, koska pelkään koiria jossain määrin ja on tosi ällöttävää kun koirat tekevät jätöksensä jopa keskelle katua. Välillä on ihan huvittavaakin jos ihmisellä on neljä tai viisi pientä koiraa talutushihnoissa.
Törttöilijät: Tarkoitan tällä autoilijoita, jotka ovat kääntymässä vasemmalle ja joiden pitäisi odotella liikennevaloissa pidempään eikä mennä ennen jalankulkijoita. Syntyy helposti vaaratilanteita!!!
Kärpäset asunnossa: Meidän asunnossa on tämä haitta, ja kärpäset pääsevät tosi helposti huoneisiin huonosti kiinnitettyjen verkkojen takia. Yöllä on melu- ja kutitushaittoja :/
Motarit ja kovaääniset autot: Illalla meidän lähellä olevassa risteyksessä, josta tulee asuntoon lähinnä äänihaittoja. Mopoja ei pitäisi viritellä eikä keskellä yötä ole hyvä ajella kierrokset korkealla. Kerran jopa ikkunat heiluivat kun joku ajeli kovemmilla kierroksilla.
Roskat ja lasinsirut: Tämä on inhottavin ongelma täällä johon olen törmännyt monia kertoja. Roskat pilaavat katujen siisteyden ja puhtauden ja tulee epämukava olo. Lasinsirujen takia pyörästäni puhkesi rengas.
Laitan vielä toisen kirjoituksen tähän heti perään kaupungin mukavuuksista, ettei teidän tarvitse ajatella etten yhtään tykkää olla täällä. Tämä on vain minun mielipiteeni ja toivon, ettette ota näitä ihan tosissaan.




maanantai 2. syyskuuta 2013

Päivän piristys syyskuun kunniaksi

Ajattelin tehdä teille pienen yllärin ja päätin julkaista sen tänne. Tämä siis ihan vain kuukauden vaihtumisen vuoksi ja myös siksi, kun tätä uutta blogiani on katseltu jo sata kertaa. Kiitos siitä! Eli se on itsetekemäni ja suunnittelemani kuvavideo. Kuvat on otettu Jyväskylästä ja Keski-Pohjanmaalta. Musiikki taustalla on lempparikappaleeni Faure ja sen säveltäjä on Gabriel Pavane. Toivon, että katsojamäärät lisääntyisivät etten pidä tätä ihan turhaan. Eli aina kun uutta ja jännää ilmestyy, niin olen ajatellut vain katsojiani ja toiveita saa esittää kommentoimalla blogitekstiin. Tämä oli yksi suurista tavoitteistani ja halusin toteuttaa sen, koska tykkään olla luonnossa ja rauhoittua siellä. Rentoutuminen on myös osa sitä, mistä pidän ja sen takia valitsin ihan lempikappaleeni. Videoon pääset klikkaamalla hyperlinkkiä. Ei haittaa vaikka et pitäisikään tästä yllätyksestä. Joka viikko jouluun asti tulee jotain ja joskus voin jaksaa värkätä jopa vähän enemmänkin.
Kiitos vielä kerran kaikille ja tervetuloa myös te uudet katsojat, jotka satuitte tänne tulemaan!
Hyvää syksyä kaikille!

Linkkiin pääsee punaisella merkitystä hyperlinkistä!!!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Syyskuu = syksyn alku

Hei vain kaikki ja hyvää syyskuun ensimmäistä päivää!
Viikonloppu sujui hienosti ja oli tosi kivaa. Oli niin outoa mennä takaisin kotiin, kun oli tottunut jo kaupungin elämään ja opiskelurutiineihin. Mukava ja aurinkoinen viikonloppu toi vaihtelua arkeeni ja oli kiva nähdä että kotonakin menee hyvin. Kävin aamulla ottamassa kuvia, mutta en kerkeä laittaa niitä tänne vielä, joten laitan kerralla sitten vähän jotain isompaa juttua.
Seuraavat blogikirjoitukset yritän tehdä kunnon aiheesta, koska tämä on ollut pelkkää minun elämääni eikä sellaista kukaan jaksa koko ajan lukea. Kiitos kuitenkin niille jotka tätä lukevat! Teistä on suuri hyöty blogilleni ja te motivoitte minua jatkamaan pelkästään sillä että käväisette täällä.
Olen vasta saapunut asunnolleni, joten nyt vain tällainen pikapäivitys :)

-Toppo-

torstai 29. elokuuta 2013

Lämmintä on... toistaseks..

Oikein hyvää torstaita ihmiset! Tänään minulla on ollut helposti viikon parhain päivä tähän mennessä. (mun päivät paranee aina viikonloppua kohti ;D) Tänään on ollut tosi lämmin päivä ja olen ollut sen takia koko ajan iloinen. Viikonloppuna viilenee jo enemmän, mutta se on hyvä että välillä tulee talvi ja kylmä. Kuvat eivät tosin ole tänään otettuja ja pahoittelen niiden huonoa laatua.
Opiskelu sujuu ja tuntuu siltä, että olen oppinut jo kovastikin uusia asioita. Ei se niin hirveätä enään ole vaikka alussa jännittikin paljon. Viikonloppu tulee olemaan varmasti kiva maaseudulla ja sitä ei voi kyllä olla odottamatta, että pääsee käymään välillä kotona.
Kaupungissa minulle on hyvin erilaista se, että täällä kävelen väärällä puolella kävelykatua ainakin joka toisen ihmisen mielestä. Ihan outoa että ihmiset antaa ohjeita siitä kummalla puolella tietä kävellään ja kummalla ajetaan pyörällä. Maaseudulla se oli niin yksinkertaista että oikealla puolella ajetaan pyörällä ja vasemmalla kävellään. En tiedä miten päin se sitten on kaupungissa, kun joka asiasta pitää ensimmäisenä valittaa ja huutaa. Kertokaa mulle miten päin se on. Vai onko molemmilla puolilla kävely kielletty? Monia muitakin asioita on, jotka tuntuvat kaupungissa niin oudolta. Niistä kerron ehkä joskus myöhemmin. Nyt toivotan teille kaikille oikein hyvää loppuviikkoa sekä viikonloppua!
Ensviikkoon!

-Toppo-